home
nieuws
vieringen
leerhuis
koor
agenda
identiteit
meedoen
contact
links
archief
anbi-status

  


          

seizoen 2017-2018  
Op 24 september vond de jaarlijkse vredesbezinning plaats bij het Vrouwenvredemonument halverwege de Parklaan. SOVE is oorspronkelijk mede initiatiefnemer hiervan. Voor info klik hier of www.platformlev.dse.nl


  -Op 8 oktober was er de seizoensopening van Leerhuis&Liturgie Brabant te Veldhoven  en SOVE met een interactief concert met het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek o.l.v. Antoine Oomen, waarbij 20 nieuwe psalmteksten van Huub Oosterhuis, getoonzet door de dirigent, ten gehore werden gebracht en tevens geoefend konden worden door de bezoekers.
  -Op 4 november was de eerste SOVE viering ter algehele inleiding op het jaarthema. Het jaarthema is "Driestromenland; joden, christenen en moslims in de tijdspanne 325 tot 929 van onze jaartelling.  Margreet Spoelstra ging voor. Naar oude verhalen van de oudste godsdienst die bij Genesis betrokken was sloeg de grootste God de kleinere goden met een stok kapot, waarna Abraham moest vertrekken uit Oer. Drie godsdiensten koesteren de Genesis verhalen. Abraham kreeg de belofte mee tot zegen te zijn. De mensheid heeft tot op heden de handen, het hart  en het hoofd vol aan die verhalen.
  -Op 2 december ging Bert Jan van Haarlem voor in de tweede viering. Deze ging over de vierde eeuw waarin een deel van de ekklesia veranderde van staatscriticus en van zo nu en dan een staatsbedreiging waar het het Romeinse imperium betrof naar een staatstoerustend instituut, waarbij de invloed van de Romeinse keizer niet uitbleef.
  -Op 6 januari ging Hans Slooff voor. Hijsprak over het thema  "van Thora naar Talmoed" en gebruikte daarbij bijbelverhalen over reizen vol beweging, zowel vanuit het westen als vanuit het oosten. Steeds nieuwe, soms ongewilde routes.
  -Op 3 februari ging Huub Schumacher voor in de vierde viering van dit seizoen met het thema:"een verhaal van twee steden" zoals dat onstond in Hippo Regius in het jaar 426.  Hij vertaalde dat naar "mijn hemel, die scheur door mij heen, die weet me wat".
  -Op 3 maart ging Tineke Werner voor. Het thema was "waarlijk God en waarlijk mens". Ze begon over leer en leven, waarbij door de leer de hemel van de aarde vertrok naar het hiernamaals.
  -Op 7 april zal voorgaan Wil van Egmond. Thema zal dan zijn: "Drie heilige boeken"


  Klik hier voor het verdere seizoensoverzicht van thema, activiteiten, locaties en tijdstip.
En verder:update 20180319